Vi har knapt sluppet Karpe, Stig Brenner og Emma Steinbakken og 15.000 utenfor Vikingskipet ut av tankene, før en ny mulighet for storfest i Hamar kommer.

Det blir en ny lang sommerkveld fredag på Tjuvholmen; med Eldar Vågan Trio som åpning, Return, Wig Wam – og ikke minst Åge Aleksandersen med en kraftpakke av et band som står på scenen til over midnatt.

– Publikummet denne gangen er nok av litt eldre årgang, og vi setter opp 800 sitteplasser bak på arenaen, forteller Espen Solheim Røhne i Venues som arrangerer sammen med Thore Petter Wang, Tjuvholmen Arena.

Han forteller at seksti–sytti prosent av de som kommer denne kvelden er fra Hamar, Hedmarken og det som tidligere het Hedmark– men at det også denne gang kommer gjester fra hele landet.

– Spesielt hyggelig er det å se at mange av de som kommer er folk som har vært på arrangementene våre tidligere, sier Espen Solheim Røhne.

Les også

Hamarsingen er klar: – Et eventyr å få være med

Slik blir arenaen:

Arenaen ute på Tjuvholmen nås enten via Brygga som går fra Åttemetersplanet og utover, eller fra Espern og Mjøskanten via gang og sykkelstien lang jernbanen. Dette vil også være de nærmeste parkeringsplassene.

Inngangen vil være på østsiden av Tjuvolmen kro, og rett på innsiden vil det være toaletter tilgjengelig.

Langs hele den sørlige enden av arenaen vil det være flere boder med både mat og drikke-servering, mens det midt ute på plassen bak storskjerm og lyd/lys-telt vil det være sitteplasser til rundt 800 personer.

Det vil også være en storskjerm framme ved scenen, som står i enden av parkeringsplassen på Tjuvholmen.

Les også

Knut Erik har vært gjennom skilsmisse og kreft. Så fant han kjærligheten på nytt

Dette er artistene:

Eldar Vågan Trio

Frontmannen fra Vazelina Bilopphøggers, Eldar Vågan, kommer til Tjuvholmen Arena med «Eldar Vågan Trio». Om trio’n har han sagt til Hamar Arbeiderblad:–Med trio kan jeg spille både rockelåter og fine låter. Man kan være impulsiv også, og jeg har med en super, nesten overkvalifisert jazzmusiker.

Med Eldar er Lars Tormod Jenset (kontrabassen) og Even Finsrud (trommer).

Return

Return er et rockeband fra Stange i Hedmark. Bandet ble startet i 1980. Knut Erik Østgård (vokal og gitar), Tore Larsen (bass og kor), Øyvind Håkonsen (trommer), Magnus Østvang (tangenter), Henning Ramseth (gitar og kor).

WigWam

Wig Wam er et norsk glamrock/glam metalband som ble dannet i Halden i 2001. De hadde sin første konsert 24. februar 2001 i Halden. I vår med suksess-turne i Amerika. I front: «Glam» (Åge Sten Nilsen), som også har et eget soloprosjekt. Med: Trond «Teeny» Holter (gitar), Bernt «Flash» Jansen (bass) og Øystein «Sporty» Andersen (trommer).

Åge Aleksandersen

Spellemannprisen i rock (1980), Juryens hederspris i Spellemannprisen (1982), LOs hederspris (2009), Sør-Trøndelag fylkes kulturpris (1983), Nord-Trøndelag fylkes kulturpris (2006), Trondheim kommunes kulturpris (2003), Bjellesauprisen (1999), Norsk Artistforbunds Ærespris (2004), Tekstforfatterfondets ærespris (2007), Spellemannprisen for årets artist (1984), Juryens hederspris i Spellemannprisen (2006), Erik Byes Minnepris (2005), ridder av 1. klasse av St. Olavs Orden (2006), Rockheim Hall of Fame (2011), Solprisen (2006). (Kilde: wikipedia.no)

Sambandet 2023: Terje Tranaas (tangenter), Skjalg Raaen (gitar), Morten Skaget (bass), Bjørn Røstad (saxofon), Steinar Krokstad (trommer), Gunnar Pedersen (gitar). I tillegg en egen blåserrekke med blant annet en skikkelig hamarsing: Jens Petter Antonsen (trompet), Even Skatrud (trombone), Kåre Kolve (saxofon).

Slik blir kvelden:

16.00: Portene åpner. Sitteplasser bakerst på området, kom tidlig hvis du vil sikre det sitteplass / bord.

17.00: Konsertene starter og rekkefølgen blir som følger:

  • Eldar Vågan Trio
  • Return
  • Wig Wam
  • Åge & Sambandet

Kvelden avsluttes rett over midnatt.

Følgende er ikke tillatt inne på Tjuvholmen Arena:

  • Medbrakt mat og drikke
  • Paraplyer
  • Profesjonelt kamera- og videoutstyr
  • Dyr
  • Stoler, pledd, puter eller oppblåsbare gjenstander.

Gjenstander som er forbudt etter norsk lov er selvsagt ikke tillatt på festivalområdet. Vaktpersonalet kan nekte publikum å ta med gjenstander som de vurderer kan utgjøre en risiko inne på festivalen.

Ting du bør ta med deg for en best mulig festivalopplevelse:

  • Solkrem
  • Solbriller
  • Godt fottøy
  • Regntøy
  • Genser/jakke til kvelden

Les også

Thore Petter husker godt de dramatiske minuttene: – At jeg ikke fikk hjerteinfarkt, det skjønner jeg ikke