(Norsk Landbruk) Undertegnede var en av dem som opplevde at at vannrørene frøs denne helga. Det skjedde til tross for at innetemperaturen i huset lå stabilt over 20 grader. Forklaringen var at vi var bortreist, og når vannkrana ikke hadde blitt tappet på over halvannet døgn. Og vannrørene på kjøkkenet er plassert mot yttervegg, ja da skulle det ikke mer til før det ble bom stopp.

Ofte kan det være vanskelig å komme til for å varme opp stedet der isen har satt seg, og når det er snakk om lange rørstrekk kan det også være vanskelig å finne ut hvor det har skjedd. Men har du som meg et rør-i rør-system, der vannrørene er trukket gjennom et varerør/beskyttelsesrør, finnes det en enkel løsning som i mange tilfeller kan redde situasjonen raskt.

Det første du gjør er å åpne den tette krana, og plassere en støvsuger inntil den enden av røret der vannet kommer inn i bygningen. Jeg brukte en gummihanske for å få en så tett som mulig forbindelse mellom rør og støvsuger. I andre enden av røret får du deretter en person til å sitte klar med en hårføner.

Med mindre vannledningen er bunnfrosset bør det ikke ta lang tid å løse opp isen. I mitt tilfelle tok det kun et par minutter før vannet igjen rant fra krana. Bare følg med så det ikke kommer vann ut gjennom trekkrøret. Da er det bare å stenge hovedkrana og ringe rørlegeren.