Direktør Tom Einertsen i Helse Sør-Øst leder den såkalte konseptfasen som skal bringe oss enda et hakk nærmere et mjøssykehus i Moelv.

Nå varsler Einertsen Ringsaker kommune og Moelven Industrier om at grunnundersøkelsene i Moskogen også inkluderer kommunen og Moelvens sine eiendommer.

Det beltegående kjøretøyet som i løpet av få uker ruller inn i sykehustomta er utstyrt med boreverktøy med avansert teknologi.

Helse Sør-Øst skal kartlegge løsmassenes tykkelse, stabilitet, sammensetning og egenskaper før man går videre med detaljplanene for sykehusbyggingen på tomta.

Det er konsulentselskapet Cowi As som gjennomfører grunnundersøkelsene på sykehustomta. Det er lagt en boreplan og den viser at sykehusbyggeren går grundig til verks.

– Dersom det skal bores i fjell, vil det kunne oppleves noe støy i perioder, skriver Einertsen i et brev til Ringsaker kommune og Moelven Industrier.

Grunnboringene utføres ved å bore tynne stålstenger påmontert en borespiss ned i bakken ved hjelp av en beltegående maskin.

Sykehusbyggeren Helse Sør-Øst varsler også om at det kan bli behov for å hogge noen trær for å nå alle borepunktene. Alle ledninger, kabler og installasjoner i sykehusområdet av Moelv skal kartlegges i samme periode.

Helse Sør-Øst ber nå grunneierne om tillatelse til å starte undersøkelsene. Alle berørte grunneiere blir nå bedt om å signere på at de aksepterer disse grunnundersøkelsene.