For et eventyr det har vært. Det er så mange gode og artige minner og opplevelser som dukker opp gjennom disse 30 årene BoligPartner har eksistert.

Fra vi var en liten bedrift i Nydal hvor alle nærmest jobbet med alt slik at vi fikk gjennomført målene vi satte, til å bli et milliard-konsern med godt over 200 ansatte på det meste.

Det er en stor takknemlighet som sitter igjen i hjertet etter alle disse årene.

Takknemlig for å ha fått være med på dette eventyret, alle utfordringer vi har møtt på og løst, alle muligheter vi har sett og tatt, ansattes mulighet til utvikling, alle oppturer og nedturer vi har stått i sammen, alle turer og samlinger vi har vært på, alle de flotte kundene som vi har bygd hus og hytter for og som vil stå der til evig tid, alt vi har lært, alle gode minner og ikke minst samholdet vi har hatt i vår BoligPartner-familie.

Boligpartner melder oppbud

Her er pressemeldingen Boligpartner sendte ut tirsdag 30. april.

Dette er en veldig tung dag for alle BoligPartnere. Vi har kjempet hardt og vi har snudd hver stein. Målet har hele tiden vært å redde en stor arbeidsplass og en sterk merkevare som er bygget opp over 30 år.

Det er med stor sorg at vi nå dessverre må fortelle at vi ikke klarte komme frem til en løsning. Dette betyr at styret i BP Gruppen Norge AS nå har tatt den tunge beslutningen om å melde oppbud.

– Våre tanker går til alle involverte. Vi tenker spesielt på alle våre kunder, ansatte, forhandlere, leverandører og samarbeidspartnere som har stått ved vår side i mange år. Sammen har vi kjempet, og hatt stor tro på å finne en løsning for selskapet. Dessverre har vi ikke lykkes, sier adm.dir Eskild Wedvik.

Det siste året er det nasjonalt sett kun igangsatt bygging av 13.642 nye boenheter, noe som gir et fall på over 50 prosent de siste to årene. Denne lave boligbyggingen rammer mange.

Eierne av BP Gruppen Norge AS har skutt inn likviditet i konsernet på 71 millioner kroner i et forsøk på å redde selskapet. Selv med økt kapital, omfattende kostnadskutt, nedbemanning og omstrukturering har vi i BoligPartner ikke klart å tilpasse oss dette kraftige fallet i nyboligmarkedet.

– Vi er stolte over alt vi har fått til gjennom disse 30 årene. Sammen med våre dyktige forhandlere har vi skapt en av Norges mest kjente merkevarer innen boligbygging, og realisert over 15 000 bolig- og hyttedrømmer over hele landet, sier Wedvik. Vi ønsker å påpeke at alle våre frittstående forhandlere ikke omfattes av konkursen og fortsetter sin drift.

Administrerende direktør Eskild Wedvik.

Stolthet er en annen følelse som også kjennes nå. Stolt over at vi har lykkes sammen og stegene vi stadig har tatt. Den stoltheten vi kjente hver gang vi så logoen vår på TV eller Gardermoen.

Stolt over å ha forhandlere som har vært med oss i over 25 år – det kalles lojalitet. Og tenk å ha så mange dyktige kollegaer! Stolt av at vi har hatt det så innmari gøy på jobb og ikke minst stolt av den kulturen vi har hatt i BoligPartner.

Jammen har vi hatt det utrolig gøy og det har vært moro å gå på jobb hver eneste dag.

Dette hadde ikke vært mulig uten en fantastisk leder gjennom Gunnar Wedvik og hans medeiere (Jon Madsen og familien Wedvik). Vi har hatt en leder som har vist oss tillit, latt oss få prøve og feile, lyttet til forslag, guidet og gitt oss råd.

Les også

Det ligger en plakat oppe i Aluvegen

Han har alltid hatt en uformell tone, hatt en åpen dør og vært tilgjengelig, brydd seg og vist omsorg ovenfor alle medarbeidere, vært uredd, alltid i godt humør, satt en retning på hvor vi skal gå og tatt vanskelige beslutninger.

Og så er det slik at det «alltid står en kvinne bak», i dette tilfelle en sterk og modig kone. En stor takk også til deg Mai Britt.

Eierne har hatt ståltro på sin strategi og oss medarbeidere. Eierne har ført overskudd tilbake i bedriften. Eierne har investert i utvikling av systemer, verktøy og ansatte.

Eierne har vist sin takknemlighet overfor oss ansatte ved å gi oss fantastiske lokaler å jobbe i, arrangert ulike samlinger og invitert oss (og ektefelle/samboer) med på turer. Til og med barna våre har fått være med på tur. Raushet er vel ordet som best beskriver eierne.

Takk for den utrolige reisen vi har fått være med på. Takk for at dere har turt å satse og tatt høy risiko. Takk for at dere til slutt har ofret alt dere eier og har for å prøve å redde bedriften. Tirsdag informerte eierne oppløst i tårer at dette dessverre ikke var tilstrekkelig.

Så kjære eiere, tusen takk for alt dere satset. Gå rakrygget videre og vit at dere har vært en fantastisk arbeidsgiver i alle år.

Så krysser vi alt vi har for at noen lokalt her i Hamar får overta boet og driver det videre slik at verdifull kompetanse blir værende i kommunen og at byggeplasser blir snarlig fullført.