I VGTV-studio under Norges 4-0-seier over Kypros torsdag kveld sa Rekdal at Solbakken fokuserer på altfor mye annet om fotball som T-skjorter, andre presidenter, kunstgress, politikk og regjering og sa «vinn de jævla kampene, det er jobben du har med det norske landslaget».

Solbakken ble alt annet enn imponert da Nettavisen forela ham kritikken til den tidligere Rosenborg-trenerens uttalelser:

– Jeg bruker ikke tid på ham. Jeg synes det taler for seg selv, vi har vært i forskjellige situasjoner. Men jeg kan ta et eksempel: Uten det sunne engasjementet vi hadde med tanke på Qatar, tror jeg at det hadde blitt veldig problematisk for norsk fotball, svarte Solbakken og fortsatte:

– Noen ganger finnes det ting som er større enn fotball med tanke på menneskerettigheter. Jeg har full respekt for at andre ikke skjønner eller klarer å følge med på det, men noen ganger er ting viktigere og større.

Qatar-markeringer

Solbakken og resten av fotballandslaget valgte å markere mot menneskerettighetsbrudd i Qatar i forkant av fotball-VM i 2022.

– Noen ganger er du forpliktet i den rollen du har til å delta i diskusjonen, og så er det fritt fram for andre å mene noe annet. Men jeg er laget sånn at der jeg mener at jeg skal mene noe om noe, og der jeg mener at min rolle tilsier at jeg skal ta en del i en diskusjon, er der jeg mener at ting er større enn fotball og at vi , og skal, påvirke, sa landslagssjefen og fortsatte:

– Jeg har en jobb som gjør at jeg kan komme med en mening som kanskje blir hørt og blir hvert fall kommentert. Noen ganger har du bare en plikt til å ytre deg om noe annet enn 4-4-2.

Tidligere kompiser

Solbakken og Rekdal spilte sammen på landslaget i sine spillerkarrierer.

Solbakken var også investor i HamKam og var med på betale Rekdals lønn da han ledet hedmarksklubben i 2020–2021.

De siste årene har imidlertid Rekdal rettet mye kritikk mot Solbakken som landslagstrener. Så sent som torsdag mente han at det var fiasko dersom landslagssjefen ikke klarte å sikre en EM-plass.

(©NTB)