Først og fremst er det godt å se engasjement rundt HA, og det skulle bare mangle at man både har spørsmål og sikkert bekymringer knyttet til HA og lokaljournalistikken i en tid hvor vi aldri har sett en raskere omskiftelig verden.

HA og lokalavisene spiller en avgjørende rolle for å ivareta lokale demokratiske prinsipper som også er en viktig bærebjelke i en større norsk sammenheng.

Bærekraftige byer og lokalsamfunn framstår derfor som et av de viktigste bærekraftsmålene for Kilde.

Les også

I stedet for dyp og uavhengig journalistikk, ser vi at noen aviser prioriterer klikkvirksomhet

Dette opplever jeg er et ansvar HA er svært bevisst, og er også grunnleggende for oppdraget til avisa.

Det som derimot er i endring, er formatene, kanalene og etterspurt innhold.

Morgendagens nyhetsformidling er derfor i endring, noe som igjen stiller nye krav til HA.

Hamar Arbeiderblads funksjoner, kompetanser, organisering og lønnsomhet har med mine øyne likevel ingen motsetning til å levere på oppdraget.

Selv om teknologien utfordrer forretningsmodellen og hvor andre aktører muligens hevder de kan ta opp konkurransen med kun få menneskelige ressurser, hvor HA per i dag har redaksjonelle menneskelige ressurser på samme nivå som for fem år siden, er sammensetningen av kompetansen annerledes.

Å dyrke lokalt journalistisk innhold på lokale premisser gjennom de kanalene HAs brukere ønsker formidling gjennom, blir bare viktigere.

Det samme gjelder behovet for å tilby en bredde som også betinger tilgang på for eksempel sportsrettigheter, teknologi og innsikt, som HA får tilgang på gjennom samarbeidet med Amedia.

Det er derfor bl.a. hyggelig å se at HA nå er helt i toppsjiktet av norske lokalaviser på vekst i lesere under 50 år.

Spagaten vi står i nå handler i stor grad om utviklingen i forskjellene på generasjoners brukervaner, og at disse endringene nå påvirker den tradisjonelle papiravisøkonomien dramatisk.

HA gjør derfor nå viktige grep for å sikre best mulige forutsetninger for å levere på det viktigste, nemlig journalistikk.

Jeg er trygg på at kunnskapen og forutsetningene for å levere på oppdraget med dagens rammebetingelser er godt ivaretatt.

Jeg vil derfor oppfordre alle våre brukere og lesere om å dele sine synspunkter på hvordan HA kan dekke saker og innholdet på en måte som gjør opplevelsen enda bedre.