(Glåmdalen): SpareBank 1 har siden 2011 tilbudt sine kunder innlogging og betalingsgodkjenning via engangskode-appen. I 2022 kom BankID med en liknende løsning som de fleste banker nå har tatt i bruk BankID-appen.

Nå har også SpareBank 1 gått over til denne. Det betyr at engangskode-appen slutter å fungere om kort tid. Det melder banken i en pressemelding.

– Kunder med engangskode-appen har fått beskjed om å bytte til BankID-appen. De fleste har allerede gjort dette, men det gjenstår fortsatt en del, sier Bjørnar Mickelson, informasjonssjef i SpareBank 1 Østlandet.

Slutter snart å virke

Kunder som i dag fortsatt bruker SpareBank 1s engangskode-app, bes bytte til BankID-appen så fort som mulig.

Det er en veldig enkel prosess som bare tar et par minutter:Last ned BankID-appen i App Store eller Google Play, åpne appen og følg stegene derfra.

Informasjon om overgangen til BankID-appen, inkludert steg-for-steg-veiledning, ligger også lett tilgjengelig på bankens nettside.

– Kunder som bruker fysisk kodebrikke og ønsker å fortsette med det, trenger ikke å foreta seg noe. De kan fortsette å bruke kodebrikken som før, sier Mickelson.

– Vær obs

Det er mange svindlere som forsøker å utnytte endringer rundt BankID og engangskode-appen. Banken ber derfor kunder og andre være obs dersom de skulle motta SMS-er eller e-poster som inneholder lenker eller annet mistenkelig innhold.

– Vi understreker at vi ikke sender kunder lenker på SMS eller e-post i denne prosessen. Ikke logg deg inn eller last ned noe via lenker dersom du skulle motta dette. Last ned BankID-appen direkte fra App Store eller Google Play. Pass også på at du aldri gir fra deg BankID-passord eller annen sensitiv informasjon – uansett hvem som tar kontakt og spør om dette, sier Mickelson.