«Fusjonen vil bidra til en felles satsing i Innlandet, med forsterket lokal tilstedeværelse, nærhet til kunder og ytterligere vekst», skriver Sparebank 1 Østlandet i en pressemelding onsdag morgen.

Videre leser vi følgende:

«En sammenslåing av Innlandets to største banker vil skape en enda mer kraftfull bank for kundene og regionen. Den fusjonerte banken vil få økt konkurransekraft og større løfteevne. Banken vil fortsette å bidra til vekst og utvikling i Mjøsregionen og i det enkelte lokalsamfunn der banken er representert.»

Alle ansatte ønskes med videre

Ifølge aktørene er det et behov for at alle nåværende ansatte blir med videre i den sammenslåtte banken. I tillegg vil alle ansatte i Totens Sparebank – inkludert stabsfunksjonene på Lena – kunne fortsette å jobbe der de gjør i dag.

– Vi ønsker alle medarbeiderne i Totens Sparebank velkommen. Det er behov for alle og de vil få jobbe fra sitt nåværende arbeidssted også etter gjennomføringen av fusjonen. Ved å forene kreftene kan vi realisere vår felles ambisjon om å forbli den ledende banken i regionen. Å være en solid og stabil finansieringskilde for både personer og bedrifter i regionen, er vårt viktigste felles samfunnsoppdrag, sier konsernsjef i Sparebank 1 Østlandet, Richard Heiberg i pressemeldingen.

Administrerende banksjef i Totens Sparebank, Rolf Endre Delingsrud, vil gå inn som medlem i Sparebank 1 Østlandets konsernledelse med primæransvar for integrasjonsprosessen mellom Totens Sparebank og Sparebank 1 Østlandet.

Øvrige medlemmer av Totens Sparebanks ledelse vil få sentrale stillinger i den fusjonerte banken.

Felles hjemmemarked

Mjøsområdet med omkringliggende kommuner, er et felles hjemmemarked for de to bankene.

«Her finnes både attraktive bysentra, interessante og nyskapende industrier og bedrifter, landbruk, utdannings- og forskningsmiljøer, samt gode privatkunder som ønsker å bo og arbeide med nærhet til både bygd, by og naturopplevelser.»

– Dette er en spennende og viktig sammenslåing sett i et strukturelt perspektiv. Vi ser fram til å kunne satse ytterligere i indrefileten av Norge sammen med dyktige kollegaer fra Totens Sparebank. Målet er å videreutvikle en lønnsom virksomhet basert på det beste fra de to bankene og bli enda sterkere sammen, sier Siri J. Strømmevold, styreleder i Sparebank 1 Østlandet.

Også styret i Sparebankstiftelsen Hedmark stiller seg positive til fusjonen. Det sier Tore Anstein Dobloug, direktør i Sparebankstiftelsen Hedmark.

Denne stiftelsen eier i dag 52,1 prosent av egenkapitalbevisene i Sparebank 1 Østlandet.

– Vi ser fram til å samarbeide med den nye sparebankstiftelsen, sier Dobloug.

NB! Etter at nyheten om at Totens Sparebank og Sparebank 1 Østlandet vil slå seg sammen gjorde Totens Sparebank et stort byks på børsen.

Aksjen til Totens Sparebank stiger med 12,5 prosent onsdag morgen.

Aksjen til Sparebank 1 Østlandet stiger drøyt halvannen prosent i morgentimene..