Palestinske barn dør av underernæringpå Gaza, Norwac-lege sier dette er det mest ekstreme de har opplevd.

En underernæring som de knapt nok kunne tro finnes. Det norske legeteamet fra fra Norwac, møter den lille jenta, som skulle gå i 1.klasse, men sitter på et sykehus nord i Gaza.

Denne jenta har levd på pitabrød i seks måneder, og er uten mimikk i ansiktet og snakker uklart. Hennes mor sier at datteren nesten ikke er til å kjenne igjen, der hun sitter avmagret.

Lyden av droner blir til stadighet hørt i bakgrunnen, og Gaza blir lagt i ruiner. Forurenset vann, begrenset tilgang til mat og dårlige sanitære forhold, og derfor er mange på Gaza-stripen smittet med magesyke. I februar ble den lille jenta smittet med diare og oppkast, forteller hennes mor, og hun har gått drastisk ned i vekt fra 22 kg til 9 kg. For å bli frisk trenger jenta fast føde og rent vann. Artikkel fra NRK.

Hva skal en si til dette, en blir bare målløs.

Hvilken verden lever noen mennesker i, og det er nå på tide at angrepene fra Israels styrker nå stoppes. Hvilken krigføring er dette?

Dette er barn på Gaza-stripen som blir nektet tilgang til mat, ikke har mulighet til rent vann, og som lider av hungersnød, en smertefull tilværelse som til slutt fører til at de dør.

Hvor er den medmenneskelige tankegang hos de som er ansvarlig for denne krigføringen?

Det er helt utenkelig at våre barn i Norge skal oppleve dette, men dette er vel en tanke som foreldrene av disse barna en gang også hadde. Har ikke det palestinske folk den samme retten som oss, til bli gitt mat og rent vann, og kunne som oss bli gitt mulighet til de samme sanitæreforhold som vi har i vårt land?

Dette er noe vi tar som en selvfølge, at det skal være slik, men dette gjelder ikke for alle. Stå opp for det Palestinske folk og bekjemp Israels krigføring på Gaza.

Dette er mennesker som skal bli vist respekt, og er mennesker som oss andre i vårt land, men med en annen kultur.

Leve Palestina.