(Gudbrandsdølen Dagningen): Den tidligere fotballspilleren Stig Løkken døde i helgen, 42 år gammel.

Løkken var selv åpen om kreftsykdommen som for atten måneder siden snudde livet hans på hodet.

Søndag sovnet han inn med venner og familie ved sin side. Familien er informert om at GD skriver om dødsfallet.

Les også

Stig (42) om dødsdommen: – Jeg setter meg fremdeles mål

– Betydd veldig mye

En av Løkkens beste kamerater, Kristian Berg Tomren, beskriver han som en svært god venn og et sosialt unikum.

– Han har betydd veldig mye for meg og alle hans gode kamerater. Stig hadde en egen evne til å snakke med folk og få dem til å åpne seg. Han fikk fram den gode kommentaren og skøyeren i alle. Stig var en fantastisk god venn, lojal og omtenksom, sier Berg Tomren.

– Han har fungert som en facilitator for mange sosiale settinger og var varm og god for sine nærmeste, fortsetter han.

Berg Tomren forteller at Løkken fikk en forverring i formen i forrige uke og ble liggende noen dager på sykehus før han sovnet inn.

Fikk en siste tur

Løkken var ofte selv den som igangsatte utenlandsturer med venner, bestilte hotell og rigget til mye sosialt. Ett av målene i 2023 var å få dratt til Toscana i påsken.

– Stig og en av hans nærmeste kamerater dro til Toscana. Det var det siste reisemålet som sto på «bucketlisten» hans – og en tur han satte veldig stor pris på, sier Berg Tomren.

Løkken og Berg Tomren har selv vært på mange turer gjennom årene, blant annet til Manchester for å følge favorittlaget.

– Vi har kjent hverandre siden vi var små gutter i Vårsetergrenda og har spilt fotball sammen gjennom aldersbestemte klasser i LFK og på seniornivå i Faaberg. Vi har stått nære hverandre i lange perioder. I voksen alder har vi hatt et tett og godt vennskap der blant annet Manchester United har vært en felles interesse, sier han.

Roser åpenheten

Siden artikkelen i GD for en knapp måned siden har Løkken fått mye ros for sin åpenhet om sykdommen. Det deler også kameraten.

– Jeg er imponert over at han klarte å være så sterk og modig i en så vanskelig situasjon. Det var riktig for Stig å dyrke åpenheten. Sånn var han. Og slik vil han også bli husket.

– Masse godt humør

Mellom 2001 og 2002, fikk Stig Løkken totalt 20 kamper i HamKam-drakta.

Navnebror Stig Krohn Haaland var lagkamerat med Løkken på begynnelsen av 2000-tallet. 49-åringen visste ikke at han var syk.

– Dødsfallet kom derfor veldig overraskende på meg, sier en preget Krohn Haaland til HA.

Den tidligere HamKam-spilleren, som ofte gikk under navnet «Dansken» på Briskeby, utdyper at Løkken var virkelig verdsatt - både som spiller og menneske.

– Han kom inn i laget - ung, frisk og uredd. Vi ble alle raskt glade for alt han bød på. Han spredte masse godt humør, og snakket like fort som hans bein kunne løpe og drible. Stig satte sitt avtrykk hos meg, og helt sikkert alle de steder som har hatt glede av han.

– Tragisk og vondt

Tidligere keeper og trener i HamKam, Svein Inge Haagenrud (52), var også lagkamerat med Løkken.

– Dette er jo bare tragisk og vondt å kjenne på. Vi var lagkamerater og traff hverandre ved kamper på Stampesletta også i årene etterpå. Det var alltid veldig hyggelig og morsomt å prate med Stig. Han var en utrolig fin fyr med glimt i øyet, gode historier og også et veldig reflektert syn på livet, sier Haagenrud til HA.

Han sier videre at det er veldig godt å lese om relasjonen han hadde med kamerater og det han betydde for dem.

– Samtidig er det ikke overraskende at han har satt dype spor etter seg. Fotballspilleren Stig hadde en gudbenådet høyrefot som jeg fryktet på treninger. I tillegg var han veldig lett på tå. I det hele tatt var han en veldig fin lagkamerat. Jeg sender varme tanker til de han var nær, sier Svein Inge Haagenrud.