"Livet blir cirka en milliard ganger morsommere når man bare gir faen" kunne vært et helt greit motto.

Om det bare ikke hadde blitt koblet direkte til en liten pose pulver man poserte foran selfie-speilet med. Og om Sophie-Elise Isachsen og NRK i det minste hadde latt som om de forsto hvor problematisk det var å fronte jetsetdop foran målgruppen der hun står sterkest.

580.000 Instagram-følgere fikk muligheten til å leve seg inn i den tilsynelatende glamorøse tilværelsen noen gram på et dolokk altså kan forgylle så til de grader.

I stedet for å gi et godt svar på hva budskapet var, har influenseren helt enkelt fjernet bildet hun postet på mikrobloggtjenesten og etterpå avstått fra å kommentere. Også oppdragsgiveren hennes, NRK, slepte bena etter seg helt til klagene til Kringkastingsrådet smalt i taket. Da underholdningsredaktør Christina Rezk Resar omsider fikk "tatt en prat med" Isachsen, ble hun beroliget av en eller annen god forklaring.

Det utrolige er at Resar ikke ser noen grunn til å dele den, eller på annen måte formidle hva som er blitt vurdert, før rikskringkasteren konkluderer med at samarbeidet mellom NRK og Sophie Elise fortsetter akkurat som før.

Ingen anger? Ingen forbehold? Ingen motforestillinger man kunne benyttet sjansen til å trekke opp, for de mange som fortsatt ikke aner hva Sophie-Elise og hennes kjendisvenninne reklamerte for ved å poste bildet, annet enn festdop?

Resar trekker på skuldrene med å si at det aktuelle bildet ikke er tatt i NRK-sammenheng, eller postet på noen av NRKs plattformer. Men det fjerner ikke ansvaret de som produsent og avsender av podkasten «Sophie og Fetisha» har for hvilken standing de gir henne.

Så sent som i forrige uke la Folkehelseinstituttet frem nye tall om narkotikabruk i Norge. De bekrefter at bruken av kokain blant unge voksne har økt. De fleste som er unge selv eller har ungdommer i huset kjenner seg igjen i dette. Helt ned i vgs-alder er det mye mer utbredt å ta kokain, og det er blitt svært enkelt å få tak i.

Spørreundersøkelsen gjort blant 20.000 personer forteller at 4,7 prosent av 16-30-åringene oppga å ha brukt kokain det siste året. I 2013 oppga 2,2 prosent det samme.

Kokain, ecstasy/MDMA og amfetamin er nå de mest brukte illegale rusmidlene i Norge etter cannabis. Særlig brukes de i de yngste aldersgruppene, og med en overvekt blant menn.

De som fulgte Tolga-rettssaken HA dekket grundig etter nyttår, har allerede sett en bit av puslespillet som knytter det som tidligere var eksklusivt rike menneskers narkotika, til skolegårder og gatehjørner i Hamar.

Det siste uerfarne rusbrukere behøver, er poster fra populære personer som gjør et nummer av at de gjerne tar en stripe på do med en verdensvant venn når de fester. NRKs oppdrag er faktisk å backe forbilder med mer å melde enn som så.