Nylig ble det klart at den danske toppklubben Ikast kjøper Olivia Lykke Nygaard (22) ut av kontrakten.

22-åringen, som var en del av den norske VM-troppen, går til Ikast etter sesongen.

Det betydde at trenerne Kenneth Gabrielsen og Axel Stefansson måtte hente en ny målvakt.

Nå er det i boks.

June Krogh (20) er nemlig klar for Storhamar. Den 1,87 meter høye målvakten er opprinnelig fra Son, men har spilt for Follo de siste fire sesongene.

Krogh ble juniorverdensmester i 2022 og ble kåret til mesterskapets beste målvakt. Hun ble tatt ut i 19-mannstroppen til A-landslaget under EHF Euro cup i oktober i fjor. Flere klubber har lagt merke til June Krogh, som nå blir Storhamar-spiller fra i sommer og i tre sesonger fremover.

– For noen år siden snakket jeg om at det ville vært så gøy å spille i Storhamar. Nå er jeg veldig glad for at jeg skal gjøre nettopp det. De har bra publikum og det er proffe rammer rundt kampene og klubben. Jeg er sikker på jeg vil utvikle meg bra der. I tillegg blir det gøy å spille i Europa, sier June Krogh.

– Perfekt match med Eli

Kenneth Gabrielsen er fornøyd.

– Jeg er veldig fornøyd med at vi har klart å signere en av Europas mest spennende målvakter på en treårskontrakt. June er en målvakt med et skyhøyt potensial. Hun vil bli en perfekt match med Eli Raasok. Det er fint å ha to forskjellige målvakter der begge har kvaliteter i bøtter og spann som kan prestere på høyt europeisk nivå, sier Kenneth Gabrielsen.

Øystein Holtet ifra sportslig utvalg har styrt prosessen med Follo for å få til en overgang. June Krogh hadde kontrakt med Follo en sesong til. Klubbene fant en løsning begge parter var fornøyd med, forteller Holtet.

June Krogh fortsetter:

– Jeg har vært på rekruttlandslaget med Eli (Raasok), og jeg gleder meg til å bli makker med henne. Jeg har også møtt noen av de andre Storhamar-jentene på samlinger, og jeg har fått et veldig godt inntrykk av dem.

Stor rekkevidde

– Hvordan vil du beskrive deg som keeper?

– Jeg er jo ganske høy, så rekkevidden er stor. Ellers er jeg ganske rolig i mål. Storhamar spiller kjapp håndball, og jeg liker å sette ballen fort i gang.

20-åringen er inne i sin fjerde sesong i Follo, de to siste årene har hun vært i A-stallen.

– Det har vært veldig bra her. For min egen del har det skjedd mye, og jeg har utviklet meg bra. Det var også veldig gøy med opprykk i fjor. Det er et fantastisk bra miljø her, og jeg har trivdes veldig godt, sier June Krogh.

– Var det andre klubber som var aktuelle?

– Det har vært litt interesse, men jeg er helt sikker på at Storhamar er det beste jeg kunne ha valgt. Jeg er veldig glad for at klubbene fikk til en overgang.

Ved siden av håndballen studerer June Krogh psykologi.

– Jeg studerer på nett, så det er veldig fleksibelt og passer fint å kombinere med håndballen, sier hun.

PS! Storhamar møter Prakticer Vac i European Leaggue - hjemme i Boligpartner Arena - lørdag.