Det var snakk om en vridning i kneet.

Så ble det tatt MR-bilde da laget var tilbake i Hamar.

Nå har de fått svar.

Olivia Lykke Nygaard (22) har fått påvist en korsbåndsskade.

Det melder Storhamar i en pressemelding.

Lykke Nygaard blir dermed borte fra håndballbanen resten av sesongen, og må ifølge Storhamars manuellterapeut Kjersti Gundersen belage seg på opp til ett år borte fra håndball.

– Det er en total ruptur av fremre korsbånd i venstre kne. Kirurg Mads Oksum skal operere henne. Han er spesialist på idrettsskader og ansatt hos Idrettens Helsesenter og Aleris. Det som er positivt er at det har vært lite hevelse, sier Kjersti Gundersen.

Før sesongen fikk lagvenninne Tonje Enkerud påvist avrevet korsbånd.

Kneet sviktet

Lykke Nygaard forteller om det som skjedde i Arendal:

– Vi hadde kampoppvarming, og jeg skulle kjøre fotarbeid med opptrekk. Da jeg landet etter et opptrekk, merket jeg at kneet vridde seg og sviktet under meg, sier Olivia Lykke Nygaard.

Hun forteller at det har vært brutalt å få en så alvorlig skade.

– Jeg synes det er dritkjipt. Det er en skade som kommer til å ta lang tid å trene seg opp fra, så det var en tung beskjed å få. Fysisk sett har jeg det så godt som man kan med en slik skade. Jeg har ikke hatt noen smerter så det har vært fint.

– Skal komme sterkere tilbake

– Psykisk sett er det tøft. Å vite at man ikke får gjøre det man elsker på veldig lang tid suger. Derimot har jeg masse gode støttespillere rundt meg og får utrolig god oppfølgning, så jeg skal komme enda sterkere tilbake igjen, sier Olivia Lykke Nygaard.

Olivia Lykke Nygaards overgang til det danske topplaget Ikast ble kjent for noen uker siden. Hun er inne i sin siste sesong med Storhamar.

Funnet en løsning

– Hva tenker dere rundt målvaktskabalen nå, Kenneth Gabrielsen?

– Vi har jobbet alt hva vi kan med å få inn en erstatter for Olivia de siste dagene. Men det er vanskelig. Overgangsfristen for nye spillere er nemlig 15. februar. Stine Lidén ble spurt om comeback, men takket nei. Hun har fått ny jobb, samt at kabalen på hjemmebane tilsier at det ikke var mulig, sier Kenneth Gabrielsen.

– Aurora Hellum fra 2. divisjonslaget/Lerøy-laget blir med oss i første omgang fram til påske. Hun blir med på alle treninger og kamper. Aurora har trent med oss tidligere., sier Gabrielsen.