Løten-jenta fortsetter håndballkarrieren i Byåsen I Trondheim.

Den 19 år gamle Løten-jenta har vært en del av Storhamars A-lag de siste sesongene.

– Etter eget ønske ønsker Mathea å gå ut av kontrakten ett år før utløp. I utgangspunktet ville vi gjerne ha beholdt henne i klubben. Hun er en fantastisk spiller og menneske som alltid gir 100 prosent. Hun har ikke hatt den største rollen i selve kampene, men hun har vært helt fantastisk i treningsarbeidet hver dag. Mathea har trent fast med elite og hatt sin kamparena i 1. divisjon, stort sett, sier Storhamar-trener Kenneth Gabrielsen.

Og fortsetter:

– For å ta steget videre i sin utvikling trenger hun spill på det høyeste nivået. Hun trenger å ha en sentral rolle for å ta neste steg. Derfor er det helt klart fornuftig valg å gå til Byåsen der hun vil få en mer sentral rolle enn hos oss kommende sesong. Personlig er jeg helt sikker på at Mathea en gang i framtida vil spille en sentral rolle på elitelaget til Storhamar. Nå trenger hun mange minutter på øverste nivå, sier Storhamar-treneren.

Mathea Enger sier dette om årene i Storhamar:

– Jeg har lært masse av å være i Storhamar. Jeg har hele veien hatt gode spillere rundt meg som har lært meg masse. Jeg har også hatt to gode trenere i Kenneth og Axel på Elite og Emi, Eirik og Kai på 1. divisjon. Jeg har vært så heldig å få være med på en del turer som har gitt meg erfaringer som jeg kan ta med meg videre. Gjennom tiden i Storhamar har jeg også lært mye om meg selv. Jeg har fått vært med å oppleve en profesjonell hverdag, sier Mathea Enger.

– Det blir trist å dra fra Storhamar som jeg har trivdes veldig godt i samtidig som jeg gleder meg veldig til å prøve noe nytt. Har fått venner som jeg har blitt veldig glad i. Gleder meg til å komme til ung og fremadstormende gruppe. Jeg er veldig glad for å få muligheten til å spille for Byåsen neste sesong.

Planen hennes er å vende tilbake til Storhamar om noen år.

– Ja, det er ønskelig på sikt, men nå skal jeg først og fremst fokusere på å utvikle meg i Byåsen og bidra så godt jeg kan for Byåsen. Hva vet du om neste sesongs Byåsen-lag? Det blir en fin blanding med mange yngre og en del erfarne. Det er også et spennende trenerteam som jeg tror kan utvikle meg som håndballspiller.