Oppsal - Storhamar 30-42

- Det var en behagelig kamp for meg å komme inn i. Vi ledet komfortabelt, og da var det moro å få spille en håndballkamp igjen, sier Maja Jakobsen.

Storhamar-nøkkelspilleren har ikke vært å se på parketten på omtrent et år. Hun fødte sitt andre barn i september, og har nå kjempet seg tilbake på håndballbanen igjen etter graviditeten.

Kjempeseieren borte mot Oppsal ble hennes første.

- Det er ikke moro å se på fra sidelinjen, men årsaken for at jeg har måttet gjort det, har tross alt vært veldig fin. Så skal jeg innrømme at det har vært tøft og vanskelig for meg etter fødselen. Vanskeligere enn etter den førstefødte, sier Jakobsen.

- Hva kommer det av?

- Jeg er ikke helt sikker. Men jeg er noen år eldre nå enn da, og har samtidig to barn å ta meg av istedenfor ett. Det krever litt mer. Samtidig vil jeg understreke at alt har gått fint. Formen kommer seg, og jeg har ingen vondter, sier hun.

- Et stykke unna

Hun gjorde entré på banen ca. midt i den andre omgangen, da Storhamar allerede ledet med store sifre. Jakobsen rakk å score ett mål før kampen var ferdigspilt.

Kenneth Gabrielsen var glad for å ha spilleren tilbake.

- Samtidig må jeg si at det er litt tidlig å slippe henne til. Hun er ikke på nivå ennå, men Line Ellertsen ligger hjemme med influensa, og derfor passet det godt å gi Jakobsen noen minutter her. I utgangspunktet er det for tidlig å la henne spille, for hun er egentlig et stykke unna, sier hovedtreneren.

Han likte det han så av sitt lag for øvrig. Spesielt at de rakk å score 42 mål.

- Vi gjør det vi skal og bestemte oss for å gå ut og drepe kampen. En viktig egenskap med det kampkjøret vi står i. Jeg synes vi stod bra i forsvaret etter noen minutter i den første omgangen, men spilte solid angrepsspill. Lenge siden vi scoret 42 mål, så uttellingen er jeg fornøyd med. Totalt sett er jeg fornøyd, sier Gabrielsen.

Frustrerende åpning

De første minuttene var frustrerende for Kenneth Gabrielsen. Hans lag gjorde to slurvete pasningsfeil i etablert angrep som banet veg for Oppsal-kontringer. Vipps så ledet hjemmelaget 2-0 på overraskende vis, og man kunne tydelig se at Storhamar-trener Kenneth Gabrielsen var fortvilet på sidelinjen.

Noen grunn for bekymring rakk det likevel aldri å bli. Ane Cecilie Høgseth fant seg ikke i å skulle ligge under mot åttendeplasserte Oppsal, og scoret to mål på rappen for å sørge for balanse i regnskapet.

Snudde fullstendig

På det tidspunktet lugget det veldig for hjemmelaget. Storhamar fant rytmen i sine angrep, pøset på med offensiv kraft, fikk slutt på pasningsfeilene og tråkket klampen i bånn.

Fra å ha ledet med to mål innledningsvis i kampen, gikk det faktisk ti hele minutter før Oppsal scoret sitt neste mål i kampen. I det samme tidsrommet fant Hamar-laget veien til nettmaskene åtte ganger. På få minutter var kampen totalt snudd på hodet - anført av en sterk Høgseth på strek og en kvikk Tina Abdulla på høyrevingen.

Derfra så ikke storfavorittene seg tilbake. Nivåforskjellen på lagene ble tydelige, og ledelsesmarginen ble etter hvert såpass stor at Kenneth Gabrielsen så muligheten for å gi hele troppen minutter på parketten. Også de yngre spillerne som Mathea Enger, Anna Jakobsen og Susanne Liberg Amundsen.

Storhamar hadde fullstendig kontroll, og ledet 13-20 etter første omgang.

Holdt tempo oppe

Bortelaget hadde ingen planer om å ta det piano etter pause. Allerede fra avkast tok de tak i kampen og kjørte på videre, slik at ledelsen stadig ble større.

Eli Marie Raasok voktet buret i den andre omgangen. Hun ga energi til lagkameratene sine med et par kvalifiserte redninger, og framover i banen var det tempo og presisjon i det Hamar-laget foretok seg.

Oppsal slet tungt med å håndtere Anniken Obaidli, som var klinisk i avslutningsøyeblikkene, samtidig som hun viste oversikt og ro med framspill til sine lagvenninner.

Storhamar vant til slutt med tolv måls margin.