Nylig hadde HA-sporten nyheten om at Olivia Löfqvist er inne i sin siste sesong i Storhamar. Klubben og den svenske strekspilleren ble ikke enige om en forlengelse.

Da hentet Storhamar Oda Mastad, som har spilt i Fana de siste sju sesongene.

Trønderen på 26 år har fått bokført fire A-landskamper, og har mange landskamper på rekruttlandslaget.

Nå skjer det mer - nå på keepersiden - i håndballklubben på Hamar vest.

Storhamar og danske Ikast er nemlig blitt enige om en overgang for Olivia Lykke Nygaard (22), som nylig var tredjekeeper for Norge i VM. Danskene kjøper fri Lykke Nygaard av kontrakten.

Hun spiller sesongen ut for Storhamar og blir Ikast-spiller fra sesongen 2024/25.

Hun har signert på en fireårskontrakt med den danske klubben, hvor også de norske jentene Stine Skogrand og Ingvild Bakkerud spiller.

– En del av toppidretten

– Dette er en del av toppidretten, der salg og kjøp i noen tilfeller er helt naturlig. Det var fornuftig av oss å gjøre dette når vi tenker på totalen og fremtiden for klubben. Vi signerte Olivia på et tidlig tidspunkt i forrige sesong – og interesse fra andre klubber kom tidlig, sier Storhamar-trener Kenneth Gabrielsen.

Han fortsetter:

– Når spillerne har et ønske om det, i tillegg til at klubbene blir enige, er dette helt fint for alle parter. Olivia skal være hos oss ut sesongen, og nå ligger fokuset på at Olivia og Eli skal prestere for oss sammen resten av sesongen.

Storhamar er allerede godt i gang med å få inn en erstatter for Olivia Lykke Nygaard.

– Når det gjelder å få inn en erstatter har det arbeidet pågått en periode. Vi er helt sikre på at vi kommer til få inn en ny målvakt innen kort tid som vil bli solid makker til Eli Marie Raasok neste sesong.

– Riktig steg

Olivia Lykke Nygaard kom til Storhamar fra Fana før denne sesongen.

– Jeg har bestemt meg for å spille for Ikast neste sesong av flere grunner. En av dem er at jeg har lenge hatt et ønske om å spille i Danmark og få prøve nivået i den danske ligaen. Samtidig så tror jeg at det er neste riktige steg for meg og min utvikling videre. Ikast er også en klubb med høye ambisjoner så det tror jeg vil passe meg godt, sier Olivia Lykke Nygaard.

Hun forteller at VM-reisen med landslaget var lærerik.

– Det var en fantastisk opplevelse å være med til VM. Jeg lærte utrolig mye, og fikk med meg erfaring som er gull verdt. Å kunne få være en del av laget, spille mesterskap på hjemmebane og få med en sølvmedalje hjem var utrolig moro. Jeg gleder meg veldig til alle kampene etter jul, spesielt til at gruppespillet i European League begynner, og vi kan spille kamper i Europa også, sier Olivia Lykke Nygaard.