Sulland Holding AS har inngått avtale om kjøp av Albjerk Bil AS.

Albjerk Bil er forhandler av Audi, Volkswagen, Volkswagen Nyttekjøretøy og Škoda i Drammen, Lier og på Ringerike, og driver også tilhørende servicemarkedsvirksomhet og bilutleie.

Albjerk Bil-konsernet hadde i 2023 en omsetning på 2,05 milliarder kroner, og solgte 4.979 nye og brukte biler.

Etter over 50 års eierskap er det med vemod Albjerk-familien avslutter dette kapittelet.

– Vi er stolte over den virksomheten og kulturen vi har skapt i Albjerk Bil. Når vi nå har bestemt oss for å selge, er vi glade for at det er Sulland som skal overta. Sulland er en av bransjens dyktigste og mest solide aktører, og vi føler oss trygge på at de har det som skal til for å videreutvikle selskapet, sier Wenche Albjerk i en pressemelding.

Sulland Holding består i dag av 43 selskaper innen bilrelatert virksomhet på det indre østlandsområdet, i Viken, Trøndelag, Nordland, Troms og Finnmark.

Gruppen eier i tillegg rundt 130.000 kvadratmeter eiendom, driver bilimport, har rundt 1.250 ansatte, og omsatte i 2023 for nærmere ni milliarder kroner. Gruppen solgte ca. 18.000 nye og brukte biler i 2023.

– Vi skal være en ledende aktør i bilbransjen. Dette er en riktig investering for å oppfylle ambisjonene våre, sier konsernsjef Arvid Sulland.