Det har nylig vært årsmøter i toppklubbene Storhamar og Vipers. Storhamar bokførte et overskudd på et par tusenlapper og to millioner i egenkapital, mens det var tyngre i Kristiansand-klubben nå. Det er snakk om seks millioner kroner i minus, og et ukjent tall i negativ egenkapital. Dermed havner de i rød sone.

Men Vipers er offensive, signerer toppspillere hver uke – og mange tror de får et veldig godt lag neste sesong også, selv om de må kutte noen millioner.

De har et budsjett på rundt 35 millioner kroner mot Storhamars 14 millioner.

Høy og mørk

Kenneth Gabrielsen vil gjerne være litt høy og mørk når HA-sporten utfordrer ham på hvordan de skal nærme seg, og kanskje passere, laget med de rosa draktene.

– Hvis Vipers hadde hatt 31 millioner i budsjett, og ikke hatt Katrine Lunde og Anna Vyakhireva, og vi hadde hatt 18 millioner, og hatt de to nevnte spillerne, så hadde vi slått dem åtte av ti ganger. Der er forskjellen nå. De har noen spillere i den ypperste verdensklasse. Slik situasjonen er nå så klarer vi ikke å ta dem igjen på budsjett, men vi trenger ikke så mye mer for å yppe oss skikkelig, sier Gabrielsen.

Den tøffe siste «mila»

– Vi er fornøyd med situasjonen vi er i, men vi jager utvikling. Det å gå den siste «mila» er tøff. Det handler om økonomi og utvikling. Vi ønsker å bli en stabil Champions League-klubb, samtidig som vi vil utvikle egne spillere. Det er en vanskelig balansegang, men det skal vi klare, sier Kenneth Gabrielsen.

- Veldig stor sjanse

Han fortsetter:

– Tilbake til Champions League: For meg hadde det vært moro å reist fra Hamar og visst at Storhamar var en stabil Champions League-klubb.

– Hvor langt fram ser du?

– Jeg ser denne sesongen og selvfølgelig neste sesong. Så får vi se. Jeg har stor tro på at vi skal spille Champions League neste sesong. Mye avhenger av kampen mot Thüringer lørdag. Kommer vi oss til Final 4, så tror jeg det er en veldig stor sjanse for at Norge får to plasser i Champions League neste sesong, sier Kenneth Gabrielsen.

Før denne sesongen var nettopp Champions League et hett tema. Mange mente at Storhamar ble forbigått. Danmark og Ungarn fikk med tre lag hver, mens Norge endte opp med kun Vipers i den gjeveste klubbturneringen i håndball.

Returkamp lørdag

Lørdag kommer tyske Thüringer til Boligpartner Arena.

Storhamar vant 39–35 i den første kvartfinalen Tyskland.

– Det er et veldig bra utgangspunkt, samtidig som det ikke kan være noen hvilepute. Thüringer har en miks med kommende stjerner og etablerte gode spillere. Dette laget er vant med å spille slike kamper. De spilte Final 4 i E-cupen forrige sesong. Så det blir tøft.

– Vi gleder oss voldsomt til kampen, og skal selge oss ekstremt dyrt. Klarer vi dette vil vi flytte hele klubben et steg videre, sier Kenneth Gabrielsen.

– Mer profesjonelle

– Hva betyr en plass i Final 4 for Storhamar som klubb?

– Det betyr alt sportslig i mine øyne. Det å ta et steg videre internasjonalt. Vi er blitt mer profesjonelle på alt den tida jeg har vært her. Vi har vært stabilt gode, og fikk en sesong i Champions League forrige sesong hvor vi gjorde det ok. Hadde vi fått sjansen i Champions League denne sesongen ville vi gjort det mye bedre der. Men nå har vi sjansen i European League. Storhamar har ikke vunnet noen titler ennå, så dette er kanskje sjansen vår. Vi har ei dedikert spillergruppe nå, sier Storhamar-treneren.

Klart mål

Han legger til:

– Hvis vi klarer å komme til en semifinale her, så er det noe som ikke så mange får oppleve. Det skal vi huske på.

Han fortsetter:

– For å bedre rammevilkårene så er vi nødt til å levere sportslige resultater. Innad i laget har vi hatt en klar målsetting hele vegen: Innen 10. mai skal vi være i Graz i Østerrike og spille Final 4. Det har vært et klinkende klart mål i troppen, sier Gabrielsen.

HA-sporten er selvfølgelig på plass lørdag. Kampen spilles i Bolipartner Arena klokken 16.00.