Storhamar – Byåsen 36–18 (19–8)

– Forrige kamp var friskt i minne, sier Liberg Amundsen.

Hun sikter til sesongens første oppgjør mot Byåsen, der Storhamar gikk fra å ha full kontroll til å nesten kaste det helt vekk i Trondheim.

– Nå ville vi komme godt i gang som sist, men også holde på det. Andreomgang starter litt rotete når vi brenner noen skudd, men alt i alt gjør vi det vi ar bestemt oss for og planlagt. Vi fikk øvd på mye og kjørt gjennom en del av det vi skulle inn mot Vac-kampen søndag og ikke minst inn mot neste helg igjen, sier Liberg Amundsen.

Hun ble kåret til Storhamars beste spiller onsdag kveld, og bokførte sju scoringer fra sin vingposisjon. Etter kampen smilte hun bredt.

– Selvsagt er det veldig moro. Det løsner litt for meg, og jeg får spilletid. Det er dette jeg trener for, sier hun.

– Hva traff du så godt på akkurat i dag?

– Jeg hadde en veldig fin ro før og undervegs i kampen. Når jeg ikke har bestemt meg på forhånd så merker jeg at det går det best. Noe handler nok om å spille på instinkt og leve i nuet, sier Liberg Amundsen.

Nøkkelduo ute

Anniken Obaidli var satt ut av kampen med sykdom, i tillegg til at Mathilde Rivas-Toft sto over med en liten kjenning i et kne. Likevel var det en dominant prestasjon fra de gule og blå.

– Det forteller for det første at vi har mange gode spillere, men også at vi er et bra kollektiv. I dag er det mange målscorere, og det viser at bredden er der. Vi kan rullere på laget. Anniken er fantastisk, men vi er åpenbart ikke helt avhengige av enkeltspillere, sier Liberg Amundsen.

Hovedtrener Kenneth Gabrielsen kan berolige med at både Obaidli og Rivas-Toft etter all sannsynlighet kommer til å være tilgjengelige for spill mot Vac i europakampen søndag.

– Det tar jeg som en selvfølge. Anniken spilte med feber søndag og går på antibiotika, men jeg tror det ser bra ut. Hun er hjemme i kveld for å være frisk til det som venter i neste kamp, sier Kenneth Gabrielsen,

Han var for øvrig veldig fornøyd med Byåsen-kampen.

– En skikkelig solid gjennomført kamp. Vi fikk kontroll på de med en gang og prøvde oss en del med sju mot seks, vi fikk noen gode baller og noen dårlige der. Vi var solide og gode, såpass mye bedre enn dem at det ble veldig enkelt for oss, sier Kenneth Gabrielsen.

– Hva tar dere med dere mot en motstander som aldri utfordret dere skikkelig?

– Nå har vi spilt så mange kamper, så det ble snakk om å gjøre en god gjennomføring. Noen fikk spille en del i dag som ikke har fått spille så mye i det siste. Vi får to poeng og mange plussmål. Dessuten skal vi holde på den flytsonen vi er inne i nå.

Best fra start

Hjemmelaget var storfavoritter til tross for sjukdomsfraværet av den store stjernespilleren Anniken Obaidli, og nivåforskjellen på lagene kom tydelig til syne allerede tidlig i kampen. Line Ellertsen, Ane Høgseth og Guro Nestaker ga hjemmelaget en flygende start på kampen med tre kjappe scoringer mens det for de trønderske motstanderne lugget innledningsvis.

Byåsen slet med å spille seg til noen sjanser i det hele tatt innledningsvis, men grep muligheten da Storhamar tidlig i kampen tok ut målvakt Olivia Lykke Nygaard for å få en ekstra utespiller på banen. Faktisk scoret trønderne to ganger på et vidåpent Storhamar-mål, og så ut til å få litt energi av nettkjenningene.

Ga et lite håp – og kjørte ifra

Etter en total enveiskjørt åpning av kampen, kom etter hvert Byåsen litt mer inn i kampen. På et tidspunkt i kampen var forskjellen i målprotokollen nede i to mål, med 5–3. Noe nærmere å tenne en gnist av håp kom imidlertid motstanderne aldri.

Storhamar kjørte på og hamret inn scoringer på bestilling. Ledelsesmarginen ble stadig større. De gule og blå kjørte på. Mange havnet på scoringslista i det som ble en målrik første omgang. Til og med målvakt Olivia Lykke Nygaard fant veien til nettmaskene med sin 14-8-scoring i det 23. spilleminuttet.

Dominansen vedvarte også de siste sju minuttene av førsteomgang. Byåsen scoret ett mål til før pausesignalet gitt, mens Storhamar scoret fire til. Det ga et pauseresultat på 18–9. Molde-klare Susanne Liberg Amundsen var SILs toppscorer før pause med sine fire nettkjenninger.

Byåsen scoret andre omgangs første mål ved Mathilde Arnstad. Deretter så Storhamar seg aldri mer tilbake i onsdagens kamp.

Scoret dobbelt så mange

Scoringene rant ikke inn i like stor grad som de gjorde før pause, men marginen ned til Byåsen vokste like fullt. Kristin Venn og Liberg Amundsen slet Byåsen med å håndtere, i tillegg til at Line Ellertsen var frisk og viste seg fra en positiv side.

Halvveis inn i den andre omgangen hadde forspranget økt fra åtte scoringer til tolv. Da var det også mulighet for SIL-trener Kenneth Gabrielsen til å rullere på laget sitt og la flere i troppen få spilletid. Søndag venter nemlig ny kamp, da med ungarske Praktiker Vak som motstander i europacupen.

Sifrene ble nesten ydmykende for Byåsen mot slutten av kampen. Storhamar ga seg ikke før de scoret 36 mål – dobbelt så mye som motstanderen.

Sluttresultatet ble med det 36–18.