Utenforskap er en uting på alle måter, der er vi helt enige med lederen i Vang pensjonistforening.

Derimot er vi ikke sikre på at det er riktig beskrivelse av det som foregår når HA – som den siste av svært mange aktører – flytter deler av avisuka fra papiret og over på andre, egenvalgte plattformer.

Vi har ikke planer om å slutte med papiravis, men ser at flertallet av leserne nå bruker oss på en annen måte enn før. Uka som har gått etter at vi la om, har også vist oss at enda flere synes det ikke er så dumt.

Ved å gi dem større grunn til å prøve, og samtidig senke terskelen for å få lagt inn HA på mobil, brett eller datamaskin, har vi sett over hundre mennesker oppdage noe de kan ha økende glede av å være inne i.

Les også

- Utviklingen går for fort

Nyhetsbildet oppdateres nå gjennom hele døgnet, og det påvirker også folks vaner og forventninger. HA har allerede i mange år hatt en nettavis der vi legger ut de ferske sakene fortløpende, og det kan alle våre abonnenter bruke. Noen i tillegg til å ha oss på papir hjem i postkassa; stadig flere i stedet for.

Når kostnadene går i taket for å trykke og distribuere papir, krever det hardere prioritering enn før for å opprettholde den nyhetsdekningen og det innholdet våre abonnenter forventer.

HA er selv godt voksen, men i en alder av 98 år har vi verken lyst eller råd til å sette oss selv utenfor utviklingen.

Akkurat som dere lesere, må vi tilpasse oss en verden som er i stadig forandring. Dette har dere naturligvis lov til å bli skuffet over – men samtidig er det viktig å ikke sørge så tungt og så lenge, at man ikke ser hvilke muligheter man har til selv å bli med!

Fremover vil vi fortsette å annonsere tider for åpen dag – slik som torsdag og fredag kommende uke i Hamar, og snart også flere kommuner. Vi lar oss også gjerne invitere ut i felten, om Vang Pensjonistforening og andre synes de sitter med en bedre arena nærmere der deres medlemmer bor.

Gjennom vår nye satsing HA Sammen kan du også treffe andre på felles aktiviteter, noen gratis, andre til halv pris for HA-abonnenter.

Her har vi også annonsert egne kurs for eldre som ønsker vår hjelp til å bli tryggere i å manøvrere på nett – enten det er via smarttelefon, eller nettbrett/pc.

De som savner Tavla på papir, har mye spennende i vente dersom de ser hvor lett de kan finne oversikten med noen få tastetrykk. Imens jobber vi videre med å dyrke det beste av to verdener: Papir OG nett.

HA er selv godt voksen, men i en alder av 98 år har vi verken lyst eller råd til å sette oss selv utenfor utviklingen.

Tvert imot!