(Nettavisen): Det ivorianske talentet «Akillas» imponerte fra første trening i HamKam da han kom som prøvespiller i fjor vinter.

Utfordringer med hjertet gjorde imidlertid at tenåringen måtte holde seg unna harde treningsøkter med høy puls, mens utredninger ble foretatt, med håp om at han kunne få fart på karrieren igjen.

Slik gikk det imidlertid ikke.

I slutten av februar besluttet klubben å bryte seg inn i leiligheten hans på Hamar, da «Akillas» ikke hadde latt høre fra seg på urovekkende lang tid.

Der ble ivorianeren funnet død.

– Går i sjokk

Daglig leder i HamKam, Bent Svele, var en av de første som ble oppringt med dødsbudskapet.

– Du går helt i sjokk når du får en sånn telefonsamtale. Da handler det om å ta vare på omgivelsene rundt, informasjonsbiten, at vi står samlet og har en prat rundt det hele, sier Svele til Nettavisen.

– Det er trist, det er leit, det er sorg, sier Svele om dødsfallet.

I etterkant av dødsfallet startet HamKam-supporterne en innsamlingsaksjon for ivorianerens familie. Svele sier det er mye praktisk som må løses for å bistå familien.

– Vi holder kontakten og prøver å løse det best mulig for alle parter, sammen med agenten hans. Innsamlingsaksjonen er det Briskebybanden som har gjort. Jeg skal ikke si at vi skal blande oss borti det, men vi skal sikkert finne en løsning som er best mulig for alle parter, sammen med Briskebybanden.

I skrivende stund er det samlet inn over 450.000 kroner til den avdøde 19-åringens familie.

– Setter veldig pris på omtanken

Svele er rørt av engasjementet og støtten fra den norske fotballfamilien.

– Det varmer veldig. Når sånne ting skjer, så viser fotballfamilien seg fra sin beste side. Det kommer blomster, kondolanser, og det viser at vi står sammen.

– Selv om vi er konkurrenter, så er vi også gode venner, og det betyr mye når en sånn tragisk ting skjer med en klubb og en spiller dør altfor ung. Vi setter veldig pris på den omtanken vi har fått i en vanskelig periode for hele HamKam. Det varmer i hjertet, sier Svele.

Den foreløpige obduksjonsrapporten fra Rettsmedisinsk institutt viser ingen tegn på en straffbar handling. Det er ikke påvist skader, men det er heller ikke påvist noen sikker dødsårsak.

– Vet plassen vår i hierarkiet

Foran 2024-sesongen er Svele klar på at målet for HamKam er å holde plassen i Eliteserien og etablere seg på øverste nivå.

– Det viktigste for oss er å være i Eliteserien og prøve å kvalifisere oss til å spille videre der neste år. Nå har vi hatt en fantastisk Obos-sesong og klart å holde plassen i Eliteserien i to år. Vi ønsker å utvikle oss, bygge klubb og vi ønsker å være en stabil eliteserieklubb. Skal du bli det, så må du kvalifisere deg til å være der fremover. Det er hovedmålsettingen og oppgaven til Jakob (Michelsen, trener), sier Svele.

Med et av Eliteseriens minste budsjetter er Svele klar på at HamKam må være smarte og dyktige på andre parametere.

– Vi vet plassen vår i hierarkiet, og budsjettet vårt er lavere enn hos de fleste andre og må agere deretter, men vi håper vi kan sette sammen et såpass slagkraftig lag at vi skal kunne være et eliteserielag. Vi er nødt til å bygge stein på stein, både når det gjelder sport og de andre tingene i klubben, sier Svele.

I fjor høst signerte trener Jakob Michelsen en ny ettårskontrakt, og Svele er allerede nå klar på at klubben gjerne vil ha med dansken videre, forbi 2024-sesongen.

– Vi signaliserte tidlig at vi ønsket å ha med Jakob Michelsen videre som trener, selv om det buttet litt i perioden frem mot sommeren i fjor. Vi er veldig fornøyde med jobben han gjør. Han er en dyktig fotballtrener, og vårt ønske er å beholde Jakob på Hamar lengre enn denne sesongen.

NB: Denne saken er skrevet i forbindelse med Nettavisens tabelltips foran årets sesong i Eliteserien. Avisen tipper HamKam på en 15. plass.