Kommunevalget står for døra, og det er velgerne som bestemmer. Vi kan konstatere at Busterud-perioden er over, og at Einar Busterud denne gang mener alvor med å tre tilbake.

Hamar har mye å takke Einar for. Alltid tilstedeværende, med en unik kjennskap til folk og nese for alt som foregår i kommunen. Byen har gjennomgått et hamskifte i hans tid, selv om det har vært politisk enighet om det meste og vedtakene omforente.

Verken navlebeskuende selvforherligelse, omkamper eller syting kan ta Hamar videre.

Nå skal Hamar videre. Da åpnes muligheter for å løfte blikket og jakte de prosjekter og framtidsutsikter for Hamar som et samarbeid i Mjøsregionen og Innlandet kan gi.

Samarbeid innad og utad er ikke noe nytt, men både takt og tone må endres i forhold til våre naboer, og tillit må bygges. Det vil Arbeiderpartiet bidra til. Det er heller ikke dumt å ha kontakter og forbindelser nasjonalt og gjøre en forskjell fra en liste der kommunegrensa angir arbeidsfeltet.

Samarbeid og samhandling både innad i kommunen og over kommunegrensa er redskapet som kan ta Hamar videre.

Arbeiderpartiet inviterer både BBL og de andre partiene i Hamar med til samhandling regionalt og nasjonalt. God planlegging og politisk bearbeiding over tid kreves for å få på plass viktig infrastruktur.

Arbeiderpartiet er klar til å ta ansvar og åpne for et bredere politisk samarbeid.

Men først skal velgerne si sitt. Ved dette valget står Hamar ved en korsvei. Restaurantlivet, Koigen og Mjøsfronten er noe både innbyggere og tilreisende setter stor pris på.

Nå er det saker som nye arbeidsplasser, jernbane, hurtigbåt og utvikling av høgskolen som må opp på den politiske dagsorden. Dette kan ikke Hamar klare alene, og det krever en politikk som ikke stopper ved kommunegrensa.

I Arbeiderpartiet mener vi det er på tide å gå videre med satsing på de store sakene til beste for befolkningen nå og i framtida.

Først kommer menneskene, som skal sikres gode barnehager og skoler og trygg eldreomsorg.

Dernest kommer hva vi alle skal leve av og hvordan vi skal forflytte oss.

Verken navlebeskuende selvforherligelse, omkamper eller syting kan ta Hamar videre. I stedet ønsker vi utvikling gjennom konstruktivt samarbeid og samspill.

En stemme til Arbeiderpartiet vil være en støtte til denne linja.