Mandag ble det klart at mangeårig toppsjef i Sparebank1 Østlandet Richard Heiberg avløses av totningen Klara Lise Aasen (48). Med det får den børsnoterte banken sin første kvinnelige leder i sin 178-årige historie.

De formelle kvalifikasjonene er på plass. Aasens CV i finansbransjen er lang. Hun startet som revisor i KPMG, gikk til Ernst & Young og har hatt flere direktørstillinger i Nordea og DNB, før hun tiltrådte som finansdirektør og siden konstituert administrerende direktør i Bank Norwegian i 2020. Aasen er beviselig ikke redd for risiko.

I tillegg er Heibergs etterfølger ganske sikkert den første som er selverklært «mer Rådebank enn Exit», noe vi kunne lese i et portrett fra Dagens Næringsliv i 2021.
Det begrunnes humoristisk med oppveksten på Skreia, der hun lærte alt fra å spille håndball og sveise, til å tjuvkoble og skifte viftereim.

Å være folkelig og ikke redd for å bli skitten på hendene kan være gode egenskaper å ha i tider da krona er i krise, og både renter og forskjeller øker. At det også er en utfordring å holde balansen i konkurransen bankene imellom, er det bare å se til Moelv for å bli minnet på.

Styret mener Aasen er framoverlent og resultatorientert, og opptatt av at ansatte blir sett og satset på. Hun har som sin forgjenger vist evne til å skape lønnsom vekst og lansere vellykkede satsinger. De vil at hun tar Sparebank1 Østlandet videre som en lokalt forankret og framtidsrettet bank for personer og bedrifter.

Også Norsk Tipping satser på en tidsriktig lederprofil, som fremstår med mer ydmyk tilnærming enn sine noe skarpere profilerte forgjengere. Tonje Sagstuen er selv nasjonalt kjent, men mest for å ha spilt 217 kamper og scoret 593 mål for det norske damelandslaget i håndball. Formelt er hun adjunkt og har mastergrad i flermedial ledelse fra BI, har vært redaktør i Oppland Arbeiderblad, og var Åsne Havnelids direktør for samfunn og kommunikasjon.

Da Havnelids arvtaker gikk av i sommer etter lynkort tid i stillingen, tok Sagstuen ansvar som konstituert for andre gang. Hun betegnes som en kunnskapsrik og empatisk leder som er godt inn i alle pågående prosesser.

Styreleder Sylvia Brustad anser henne nå som den aller beste til å lede tekbedriften på Hamar vest videre, av 80 kandidater. Med erfaring fra kommersiell side, forståelse for teknologi og samfunn, og arbeid inn mot departementer, idrett, kultur, media og frivillig sektor, er det ingen overraskelse.

De to kvinnene korrigerer på hvert sitt vis stereotypene for hva som skal til for å stå på toppen når det blåser. Verken spisse albuer, stive skjortesnipper eller høye hæler gir særlig stabilitet, om man ønsker å utgjøre en forskjell i tida vi går inn i.

Skal tempoet holdes oppe har man fordel av å kunne mekke under panseret.

Og for å skape mer, med mindre, er det å motivere til lagspill en kjent gulloppskrift .