Posisjonen og deres støttespillere kan da virkelig ikke være så høye på seg selv at de raserer flere års arbeid fra administrasjonen i Innlandet Fylkeskommune.

Dette kunnskapsgrunnlaget og forslag til organisering vi nå har fått forelagt, er en sak som har blitt jobbet med siden 2022 fra administrasjonens side. Saken er grundig faglig forankret og har ikke gått for fort. Vi må stole på fagkunnskapen til administrasjonen.

Det vi nå som politikere skal ta stilling til er om vi skal sende saken på høring eller ikke. Hva er vitsen med politisk bestilling til administrasjonen, hvis vi ikke skal ta innover oss de faglig råd?

Mener vi som politikere derimot at vi ikke har fått svar på bestillingen har man som politiker anledning til å utsette saken, sende den tilbake til administrasjonen med tydelig beskjed om hva som skal utredes videre utfra de bestillinger som er gjort.

Man kan ikke endre på og flytte på ulike studietilbud for å skalere ned over alt, for å bevare den ene eller den andre skolen i løpet av et møte på to timer, uten å se på konsekvenser av det man legger frem. Dette er og blir for meg veldig useriøst og ikke minst undergraver politikerne her de faglige rådene.

FrP ønsker fritt skolevalg i hele fylket og ut over dette ser vi i FrP ikke behov for å trekke inn andre skoler enn de fylkeskommunedirektøren i sin faglige vurdering mener hører hjemme i høringen.

Dette er saken:

I over et år har et bredt sammensatt kompetent arbeidsgruppe fra Innlandet Fylkeskommune fra HR, Økonomi, Eiendom, Samferdsel og Kompetanse og tannhelse inkludert rektorer, tillitsvalgte representanter, vernetjenesten samt pedagogiske avdelingsledere jobbet frem et forslag om Framtidig skole- og tilbudsstruktur og alternative opplæringsmodeller i Innlandet fylkeskommune.

Dette på bestilling fra politikerne og vedtak i Fylkesting 18.10.2022 hvor det ble fattet t vedtak om at det skal utarbeides en sak om framtidig skolestruktur.

I Fylkesutvalget 17.01.2023 vedtok man å slutte seg til foreslått organisering av det videre arbeidet med oppfølging av fylkestingets vedtak om skole- og tilbudsstruktur. Arbeidet gjennomføres som tre delutredninger; framtidig skole- og tilbudsstruktur, mer effektiv bruk av fylkeskommunale bygg og alternative opplæringsmodeller.

Det er denne bestillingen Fylkeskommunens ansatte nå har levert på, altså en faglig fremlagt forslag om fremtidig skolestruktur utfra politiske bestillinger fra den gang posisjonen som da var AP og SP.

Vi skal i denne saken nå først og fremst bestemme oss for om saken skal legges ut på høring eller ikke. Det politiske spillet starter når høringsfristen er ute og vi har fått inn innspill.

FrP ønsker å legge saken ut på høring og vil derfor stemme for Fylkeskommunedirektørens innstilling i mandagens Fylkesutvalg med et tilleggspunkt om fritt skolevalg.