Vaskebøttene som Anne Lise Mangerud viser fram i HA-reportasjen snakker et tydelig språk.

Hun sliter med et betydelig støv- og møkkproblem i det ellers så idyllisk beliggende huset sitt ute i Stange vestbygd. Problemet kommer av bindemiddelet som brukes på vegen som går forbi. Et gråsvart belegg som kan minne om sot ligger igjen over alt, og skaper stor frustrasjon for huseier.

I snart ett år har hun ventet på den vasken som kommunen lovte henne. Det har vært mye at og fram, og et vaskefirma syntes hun var så kritisk til hele opplegget at de trakk seg fra prosessen.

Det er kanskje ikke rart at man blir litt misfornøyd når man ser hvordan det ser ut hos Anne Lise på bildene vi i HA viser i reportasjen.

Det passer dårlig inn i PR-bildet av Stange vestbygd som Norges Toscana og grønne lunge.

Legger man oppå det til at hun har opplevd det som vanskelig å ha kontakt med kommunen, så forstår vi at begeret begynner å føles mer enn fullt.

Løfter vi det opp et lite nivå, kommer vi dit at det er skummelt når en innbygger føler at den kommunen man bor i og kanskje har betalt skatt til i mange år, ikke er til for seg. Da oppstår det lett en mangel på tillit mellom enkeltmennesket og det offentlige som er skadelig.

På sine egne nettsider omtaler Stange kommune seg som Norges grønne lunge. Det er vel og bra, det er mye pent å si om stangebygdene, men de har en innbygger i vestbygda som føler at ting er mer på den grå siden.

Det må Stange kommune fikse. Så enkelt er det. Det er kommunen som bruker et bindemiddel på vegen forbi huset til Anne Lise som gjør at hun opplever at livskvaliteten hennes forringes.

Da må kommunen fikse det. Nå. Vask det huset! Det trengs ikke flere befaringer eller mer byråkrati rundt det. Bare sørg for å få rengjort den boligen.

Eller gjør som den erfarne entreprenøren Trond Hulleberg sier helt til slutt i reportasjen vår: legg asfalt. Så er ulempene borte en gang for alle for de som bor langs vegen ned til Gillundstranda.

- For Anne Lise er støvet fra vegen en særlig vond opplevelse som går på helsa løs, skriver HA.

Det passer dårlig inn i PR-bildet av Stange vestbygd som Norges Toscana og grønne lunge.

Vask det huset.