Den internasjonale kvinnedagen ble innstiftet i 1910. Den feires i dag over hele verden, men dessverre har kvinnene verden over fortsatt mye å kjempe for når det gjelder FAKTISK LIKESTILLING.

Det kan være nok å nevne kvinner i Afghanistan. Også i Norge har særlig kvinnelige minstepensjonister, som det er mange av, mye å kjempe for. Underregulering og tap av forhandlingsrett til pensjon skaper usikkerhet og utrygghet.

Pensjonistpartiet vil så sterkt som mulig be kvinnene unnlate å stemme på partier som tok forhandlingsretten bort fra pensjonistene.

Tapet av forhandlingsrett må endres med en politisk beslutning. Det nytter ikke bare med en organisasjon, men det er bra at Pensjonistforbundet står på i denne saken. Alle monner drar. Det er uverdig at enslige minstepensjonister skal leve under EUs fattigdomsgrense.

Vi i Pensjonistpartiet har stor tro på den nye kvinnebevegelsen. De som har drevet denne fram er yngre, intellektuelle kvinner som har opplevd husarbeid og barnepass som et hinder for å gjøre en innsats, blant annet politisk.

Pensjonistpartiet vil ta konsekvensen av dette, og i 18 aktive lokallag i Innlandet er det i dag 5 kvinnelige ledere. Etter hvert vil det bli flere. Vi mener det er feil at kvinner skal tie i forsamlinger, og viser til 1 Kor 11,5 som forutsetter kvinnelige profeter.

Pensjonistpartiet vil kjempe for arbeidsplasser til kvinner og likestilling når det gjelder utdanning, ansettelse og lønn. Kvinnedagen er en viktig dag hvor vi stopper opp og tenker over at vi fortsatt har en jobb å gjøre. Frihet, likhet og trygghet må sikres.