Forrige uke markerte TikTok og Green Mountain overleveringen av det første av tre datasenterbygg som bygges her på Hamar.

Overleveringen av datahallen er en del av TikToks investering på 12 milliarder euro gjennom Project Clover – et bransjeledende datasikkerhetsinitiativ.

Dette var en viktig milepæl for våre selskaper, og vi håper det også var en viktig milepæl for lokalsamfunnet.

Det nest største

Byggeprosjektet er det nest største byggeprosjektet i Norge og har skapt over 600 arbeidsplasser. Vi gleder oss til å observere de virkelige positive ringvirkningene for regionen og menneskene som bor her, når datasenteret er i full drift og skaper flere hundre, faste stillinger.

Vi ser på dette som begynnelsen på en flott reise for både oss og regionen!

Valget falt på Hamar, takket være Green Mountains identifisering av det fantastiske miljø- og bærekraftspotensialet stedet har.

Det kjølige klimaet i regionen bidrar til å levere høy energieffektivitet og gir muligheter for varmegjenvinning og 100 % fornybare energiløsninger.

Selv om det var det var det kalde klimaet som trakk oss hit, har velkomsten vært varm. Dette ønsker vi å gjengjelde ved å være gode samarbeidspartnere for Hamar og dets innbyggere.

Jobber

Green Mountain er allerede i gang med å rekruttere arbeidskraften som trengs for å holde senteret operativt og sikkert, og det gleder oss at et datasikkerhetsprosjekt også bidrar til jobbtrygghet.

Det var flott å høre Vigdis Stensby, ordfører i Hamar, og Marte Larsen Tønseth, ordfører i Løten, fortelle at denne utviklingen både har gjort at færre føler seg tvunget til å flytte for å finne arbeid i andre regioner og at stadig mer av lokalbefolkningen flytter tilbake.

Noen av dem som har returnert til hjemtraktene er blant annet Petter Wien og Anne Marte Dystvold Hansen.

Petter Wien flyttet fra Sveits og forlot en rolle ved CERN og partikkelakseleratoren for å jobbe på et like banebrytende prosjekt her på Hamar. Dystvold Hansen flyttet hjem fra utlandet for å fortsette sin karriere som compliance manager ved datasenteret.

Jobber og investeringer er bare én del av ligningen.

Snart vil TikTok ha en samfunnsansvarlig på plass i Hamar, mens Green Mountain allerede er godt etablert på stedet.

Vi ser frem til å høre hvordan vi best kan samarbeide med dere for å sikre at alle drar nytte av vår tilstedeværelse – både TikTok-brukerne (hvis data vil være enda sikrere), datasenteransatte og regionen for øvrig.

Vi ser på dette som begynnelsen på en flott reise for både oss og regionen!