Ajer – Sandnes 3–3 (Ajer klare for opprykk)

I søndagens viktige kamp var det rundt 50 tilskuere fra Hamar som heiet på Ajer.

– Det var bra kok under hele kampen. Alle var mot oss, men vi rodde det i land, sier Helge Larsen, som er i trenerteamet.

Hovedtrener Arya Dehnavi var jublende glad.

– Vi spilte en helt vanvittig kamp defensivt. Sandnes, som spilte i Eliteserien denne sesongen, vet vi er gode. Vi la oss lavt i banen og det fungerte 100 prosent. Sandnes produserte ikke mange sjansene, og vi kom på mange overganger. Jeg følte i perioder at spillerne overgikk seg sjøl. Det var ikke en spiller som spilte svakt. Alle jobbet for hverandre. Vi har med oss mange fra Hamar som heiet på oss, noe vi satte stor pris på, sier Arya Dehnavi.

- Trenger to toppspillere

Når det gjelder forsterkninger til neste sesong, sier Dehnavi dette.

– Grunnstammen skal helt klart være våre egne spillere. Vi har utviklet mange unge gode spillere de siste årene. Vi trenger to toppspillere på laget og det skal vi klare å hente inn, sier treneren.

Trener Dehnavi er fersk trener. Dette er hans andre sesong som sjef. Å ta opprykk til eliten er en stor prestasjon av Ajer IBK.

– Arya har gjort en kjempejobb med hele laget. Vi må huske på at vi aldri har vært på øverste nivå. Nå er vi der, takket være jobben til Arya, sier Helge Larsen.

Trener Arya Dehnavi vil ikke ha hele æren alene.

– Det er flere som har gjort dette mulig. Først er det selvfølgelig spillerne. I tillegg har vi Helge Larsen og Ole Kristian Bakker. I tillegg gjorde tidligere trener Eskild Kolstad en kjempejobb. Han laggrunnlaget som vi videreførte til det som endte med opprykk, sier treneren.

Leder i Ajer IBK, Thomas Vermund, tok ikke den første telefonen vi tok til han.

Han måtte ha en liten stillestund for seg sjøl, før han kunne snakke i telefonen.

– Det er nå arbeidet starter for oss. Vi har en stor jobb foran oss, men vi er villige til å ta den jobben. Vi er alle gira på at dette skal vi klare, sier leder Vermund.

Startet med seier og uavgjort lørdag

Kvaliken til Eliteserien ble spilt i TOBB-hallen i Sjetnemarka i Trondheim. Det er fire lag (Sjetne, Sandnes, Ajer og Narvik). To lag rykket opp.

I lørdagens første kamp ble det 5-4-seier for Ajer mot Narvik.

Sandnes vant begge sine kamper lørdag (Sjetne og Narvik), og var tidlig opprykksklare med sine seks poeng.

Lørdag kveld møtte Ajer arrangørklubben Sjetne.

Ajer ledet 5–3 etter to perioder. Så kom 5-4, og på slutten av sisteperioden satte Sjetne inn 5–5. Det ble noen spennende sluttminutter i Trondheim.

Kampen endte 5–5.

– Det var en veldig tett kamp, selv om vi ledet med to mål. Vi spilte bra, og Sebastien Lie og Robin Sandlie utmerket seg, sa Arya Dehnavi rett etter kampen.

Sjetne slo Narvik 8–1 tidlig søndag.

Dermed måtte Ajer ha poeng mot kvalik-vinner Sandnes senere søndag.

Det holdt akkurat. Det ble 3–3.