NRKs «Lotto»-profiler Ingeborg Myhre, som bor i Hamar, og Reidar Buskenes vrakes av NRK og Norsk Tipping.

Det melder Dagbladet.

Nylig ble det kjent at NRK og Norsk Tipping gjør store endringer i lottosendingene fra Hamar.

Nå skriver avisen at det skal ha gått utover programlederne, som begge vrakes.

Ifølge Dagbladet skal de ha blitt varslet for en tid siden, men ikke konkret om hvilke konsekvenser endringene i lottosendingene ville få.

Videre skriver de at skal ha kommet overraskende på de to programlederne som har vært i redaksjon lenge.

– Vært der i 13 år

Overfor Dagbladet forteller Ingeborg Myhre at hun fikk beskjeden for rundt en måned siden.

– Ja, de skal fornye Lotto, og da var ikke jeg en del av den fornyelsen. Det føles litt vemodig og rart. Jeg har vært der i 13 år. Men det er på tide å finne seg noe nytt, og det er faktisk noe jeg har tenkt på i rundt ett års tid. Jeg fikk den sparken i baken som jeg trengte, sier hun og bekrefter nyheten.

– Jeg ble veldig overrasket, det må jeg si. Det er veldig trist at det ikke er plass til meg i en fornyelse, men det går fint, selv om det hadde vært hyggelig å bestemme selv når man skal gå, sier hun.

Buskenes bekrefter også nyheten:

– Det stemmer at jeg har mistet TV-jobben, og jeg må innrømme at jeg er både overrasket og skuffet. Tidspunktet for forandringene er selvfølgelig kjedelig for min del siden jeg blir pappa til sommeren, men så er det jo slik at når en dør lukkes åpner andre seg. Nå bretter jeg opp ermene og ser lyst på framtida, sier han, og legger til:

– Jeg vil også påpeke at jeg er veldig takknemlig for alle flotte år med fine kolleger på Hamar. Så skal vi lage gode «Lotto»-sendinger sammen de månedene som gjenstår.

Ifølge avisen skal det allerede være bestemt hvem som overtar som programledere fra sommeren.